donderdag 19 september 2024

Grom met Panigale-power: uniek motorproject

Een YouTuber genaamd The_StreetSweeper heeft een opmerkelijk project ondernomen door de motor van een Ducati Panigale 1199 te plaatsen in het frame van een Honda Grom. De originele 125cc motor van de Grom, die ongeveer 10 pk levert, is vervangen door de krachtige V-twin motor van de Panigale die tot 195 pk kan produceren.

CFMoto onthult agressieve 675NK

Om dit voor elkaar te krijgen, moest het bovenste deel van het Grom-frame worden aangepast en werd een op maat gemaakte brandstoftank in de verlengde swingarm geïntegreerd. Speciale onderdelen zoals aangepaste velgen, high-performance banden en remmen werden gebruikt om de extra belasting aan te kunnen.

Hoewel het project nog niet volledig is afgerond, trekt het al veel aandacht vanwege de unieke combinatie van de compacte Grom en de krachtige Panigale-motor. De bouwer is van plan de motor binnenkort te starten en de motorfiets te presenteren op evenementen.

Dit project laat zien hoe creatieve ideeën tot leven kunnen worden gebracht in de wereld van custom motorfietsen. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze unieke motorfiets presteert wanneer hij eenmaal volledig is afgewerkt en afgesteld.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen