zaterdag 5 oktober 2024

Geboortehuis Harley-Davidson-oprichter dreigt te verdwijnen

Het huis waar één van de oprichters van Harley-Davidson, William A. Davidson, oorspronkelijk vandaan komt in Schotland, dreigt gesloopt te worden. Davidson emigreerde in 1857 vanuit Schotland naar de VS, waar hij later samen met Bill Harley het iconische motorfietsmerk Harley-Davidson oprichtte.

Het stenen huisje in Netherton, Schotland, waar de familie Davidson woonde voordat ze emigreerden, staat nu op de nominatie om afgebroken te worden voor de bouw van nieuwe woningen. Mensen zijn hier boos over en willen het huis behouden vanwege de historische waarde.

Er is een campagne opgezet, inclusief een GoFundMe-pagina, om geld in te zamelen voor het behoud van het huisje. De organisatoren van de campagne zijn in gesprek met de Britse overheid om extra financiering te verkrijgen, maar moeten voor eind november zelf ook nog een flink bedrag ophalen.

Het huisje is een belangrijk bedevaartsoord geworden voor Harley-liefhebbers van over de hele wereld. Het redden ervan wordt gezien als het behouden van een stukje geschiedenis van het iconische motormerk. De campagne heeft echter nog een lange weg te gaan om het benodigde bedrag binnen te halen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen