donderdag 4 juli 2024

Feestelijke optocht van motorrijders markeert heropening Zuiderdijk

Na een langdurig conflict is de tussen Hoorn en Enkhuizen lopende Zuiderdijk eindelijk weer toegankelijk voor motorrijders. In een door de Motorrijdersactiegroep (MAG) aangespannen hoger beroep oordeelde de Raad van State dat het vier jaar geleden ingestelde motorweekendverbod onterecht was. Om dit te vieren, organiseerde de MAG een feestelijke heropeningsrit over de Zuiderdijk.

De Raad van State oordeelde dat de wegbeheerder onvoldoende heeft aangetoond dat de motorrijders daadwerkelijk voor overlast en voor onveilige situaties zorgen. Bewoners vrezen opnieuw geluidsoverlast en gevaarlijke wegsituaties. Uit hun reacties spreekt het stellige idee dat elke motorrijder per definitie te veel geluid maakt en te hard rijdt.

De Zuiderdijk tussen Hoorn en Enkhuizen gaat weer open!

Hugo Pinksterboer, woordvoerder van de MAG, is blij met de uitspraak. De MAG gaat in gesprek met de wegbeheerder, de gemeente Drechterland, om te kijken of het mogelijk is samen tot een oplossing te komen. De ook door Motor.NL ondersteunde campage “Te luid geluid is uit” speelt daar natuurlijk een rol bij.

De Zuiderdijk tussen Hoorn en Enkhuizen gaat weer open!

Met het doorknippen van een rood-wit lint werd de eerste rit officieel ingeluid. “Niet op een vinger naar de bewoners op te steken”, aldus Pinksterboer, “maar om te vieren dat we hier na vier jaar onrechtmatig geweerd te zijn weer mogen rijden. Wil je dat zo houden? Hou dan op deze dijk en alle andere mooie wegen serieus rekening met bewoners en ander verkeer. Andere motorrijders zijn je er dankbaar voor!”

Afbeelding: MAG

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen