vrijdag 29 maart 2024

Espargaró en Lowes met Yamaha naar Suzuka

Vorig jaar waren het Pol Espargaró en Bradley Smith, die samen met Kats Nakasuga de overwinning pakten tijdens de 8 Uren van Suzuka. Met het vertrek van Smith richting KTM’s nieuwe MotoGP-team valt Yamaha nu terug op Alex Lowes.

De Yamaha R1M bewees de uitputtingsslag van Suzuka prima te doorstaan, en dat bij een eerste poging vanuit Yamaha met de nieuwe machine. Ze pakken het dan ook wel prima op door met een fabrieksteam aan de start te komen. Yamaha’s vaste testrijder Katsuyuki Nakasuga is ook weer van de partij om de eer van het land van de rijzende zon te verdedigen.

Onze WK Superbike-redacteur Marien Cahuzak was verbaasd over de keuze van Yamaha. “Niet Guintoli? Hij is niet de snelste, maar wel heel constant. Die komt alleen binnen om te tanken, precies wat je wilt! Of ze bij Yamaha verwachten dat Guintoli niet op tijd fit is?”

Of de Yamaha R1M voor de tweede keer op rij voor een overwinning kan zorgen voor het merk met de gekruiste stemvorken, is afwachten. Yamaha vaardigt naar het Factory Racing Team ook nog Yamaha Austria Racing Team af, met rijders Takuya Fujita, Kouta Nozane en Broc Parkes.

CONCURRENTIE
Qua concurrentie is Suzuka altijd interessant, want de Suzuka 8 Uren is de race van het jaar voor de Japanse fabrikanten, waar de eer van de vier grote merken verdedigd wordt. Fabrikanten trekken dan ook altijd de beste coureurs van over de hele wereld aan om hun eigen Japanse mensen bij te staan. 

Kawasaki heeft bijvoorbeeld Leon Haslam aangetrokken en het heeft er alle schijn van dat Honda opnieuw beroep zal doen op tweevoudig winnaar Michael van der Mark, waarschijnlijk naast WK Superbike-teamgenoot Nicky Hayden. 

In een rare samenloop van omstandigheden is vervolgens Josh Brookes door Yoshimura Suzuki ingelijfd, ondanks dat hij normaliter met het Milwaukee-team met BMW uitkomt. Verdedigend Moto2-wereldkampioen Johann Zarco zal ook in Yoshimura Suzuki-kleuren uitkomen.

Beide tijdelijke aanstellingen versterken geruchten dat Milwaukee volgend jaar het officiële Suzuki WK Superbike-team zou worden en dat Zarco eventueel de tweede man naast Iannone wordt bij Suzuki’s MotoGP-ploeg.

Foto’s: Yamaha 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen