donderdag 28 maart 2024

EBR rijdt mee in WK Superbike

Erik Buell Racing -ofwel het nieuwe EBR- zet de zeilen flink bij in de herstart van wat je ooit beter kende als Buell. Het oude Buell mag dan ter ziele zijn, het was nog wel steeds erg succesvol in het AMA Superbike met de rijders Geoff May en Aaron Yates van Team HERO EBR.

Dit jaar wordt de overstap gemaakt naar het WK Superbike en daarmee zal het ’t eerste Amerikaanse merk zijn dat meedoet. Claudio Quintarelli, team eigenaar en Giulio Bardi, team manager, gaan de boel runnen en het strijdros is uiteraard de EBR 1190RX.

Edwin Belonje, Managing Director EBR Europe: ‘Met de deelname aan het WK Superbike heeft EBR een mondiaal platform om zichzelf als serieus merk te laten zien, zowel op het circuit als op straat. Vooral in Europa, waar het WK Superbike razend populair is met de beste rijders ter wereld. EBR kan zich op deze manier in korte tijd in de kijker rijden als achtste merk dat participeert en halverwege het seisoen zullen we met veelbelovende resultaten komen. Voor de consument is het goed te weten dat onze straatmotoren puur gebaseerd zijn op onze race-ervaring en bebehorende technologie.’

Foto: http://www.erikbuellracing.com

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen