zaterdag 5 oktober 2024

Ducati verslaat Audi in dragrace

Een recent filmpje van Carwow laat een dragrace zien tussen twee zeer prestatiegerichte voertuigen: de Ducati Panigale V4 S motorfiets en de volledig elektrische Audi RS E-Tron GT auto. De Ducati is momenteel de snelste productiemotor die te koop is, terwijl de RS de snelste auto is in het huidige aanbod van Audi.

In de eerste testrun had de Audi duidelijk een voordeel door betere tractie en onmiddellijke koppelafgifte naar alle vier de wielen. Echter, de Ducati, bestuurd door een ervaren testrijder, had een veel hogere vermogen-gewichtsverhouding.

Motor vs. Auto

Na wat afstellingen aan de Ducati bleek deze in de volgende runs veel sneller. De Audi had telkens een betere start, maar de Ducati schoot er halverwege voorbij en won de races over de staande kwartmijl. Ook in de roll races was de Ducati oppermachtig, tenzij de rijder expres niet terugschakelde.

Zelfs bij de remtesten presteerde de Ducati indrukwekkend, en wist bijna net zo snel tot stilstand te komen als de Audi, ondanks de hoogwaardige remmen van de auto.

Conclusie: in deze strijd tussen twee en vier wielen bleek de Ducati Panigale V4 S motorfiets uiteindelijk sneller dan de elektrische Audi RS E-Tron GT auto.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen