donderdag 19 september 2024

Ducati 916 RS van Michaël Paquay geveild voor €68.500

Een bijzonder stukje Belgische wegracegeschiedenis is dit maandag verkocht op het online veilingplatform Collecting Cars. De Alstare Ducati 916 RS waarmee wijlen Michaël Paquay in 1996 deelnam aan het WK Superbike, heeft een nieuwe eigenaar gevonden voor het mooie bedrag van €68.500.

Unieke kans voor verzamelaars

De veiling van deze unieke motor bood liefhebbers en verzamelaars een zeldzame kans om een belangrijk stuk Belgische motorsporthistorie in handen te krijgen. De Ducati 916 RS, met chassisnummer 6/23, werd ingezet door het Belgische Alstare Corona Team en bestuurd door Michaël Paquay tijdens het WK Superbike-seizoen van 1996.

Elvis Presley’s laatste Harley-Davidson wordt geveild

Paquay’s laatste seizoen

Hoewel Paquay in 1996 niet dezelfde successen wist te behalen als in zijn gloriedagen in het WK Supersport, blijft deze motor een uniek exemplaar. Met slechts 17 behaalde punten was het een moeizaam seizoen voor de Belgische coureur, die helaas veel te vroeg uit het leven werd gerukt.

Certificaat van echtheid

De koper van de ex-Paquay Ducati 916 RS kan rekenen op een certificaat dat de echtheid van de motor bevestigt. Het document verklaart dat het inderdaad gaat om chassisnummer 6/23 en dat de motor is uitgerust met het originele 955cc raceblok.

Bieden tegen de klok

Geïnteresseerden hadden slechts een beperkte tijd om een bod uit te brengen op deze bijzondere machine. Met nog zo’n zeven uur te gaan, stond de teller al op €41.000. Uiteindelijk werd de ex-Paquay Ducati 916 RS afgehamerd op €68.500 – een aanzienlijk bedrag, maar gezien de historische waarde van de motor wellicht een verantwoorde investering voor de gelukkige nieuwe eigenaar.

Met de verkoop van deze Alstare Ducati 916 RS is een belangrijk stuk Belgisch motorsporterfgoed van eigenaar gewisseld. Het blijft een tastbare herinnering aan het talent en de toewijding van Michaël Paquay, wiens nalatenschap voortleeft in de harten van motorsportfans over de hele wereld.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen