donderdag 12 september 2024

Door motor voortgetrokken stuntman verbreekt wereldrecord

Stuntrijder Jonny Davies heeft een nieuw wereldrecord gevestigd door zich met een snelheid van 256,7 km/u te laten voorttrekken door een Kawasaki Ninja H2 SX motorfiets. De recordpoging vond plaats op het Elvington Airfield circuit op 18 augustus.

Davies was met een kabel vastgemaakt aan de achterkant van de motor. Hij droeg speciale uitrusting, waaronder een gashendel om te kunnen accelereren zonder op de motor te zitten en titanium schoenen om over het asfalt te glijden.

De tweevoudig Brits kampioen stuntrijden heeft al meerdere Guinness wereldrecords op zijn naam staan. Naast dit nieuwe record heeft hij ook de records voor de snelste stuurwielbungeejump op een motorfiets en het grootste aantal donuts van een auto rond een motorfiets die een wheelie uitvoert binnen één minuut.

Tijdens het evenement in York wist Davies het nieuwe snelheidsrecord te vestigen bij zijn tweede poging. Het laat zien waartoe mens en machine in staat zijn onder extreme omstandigheden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen