donderdag 10 oktober 2024

Diamond Atelier MK Race: circuitracer met vakmanschap en rebelse elegantie

De Diamond Atelier MK Race is een unieke track bike gebaseerd op het succesvolle MK II-model van het merk. Het project kwam tot stand in opdracht van een Engelse klant die een opvallende en stijlvolle motorfiets voor op het circuit wilde.

De MK Race combineert de ruwe geest van de autosport met het vakmanschap en de rebelse elegantie waar Diamond Atelier bekend om staat. Het ontwerp omvat een slanke halve kuip, een laag geplaatste brandstoftank en een achterkuip in de vorm van een wespenstaart. De op maat gemaakte lak en carbonfiber componenten geven de motorfiets een agressieve en exclusieve uitstraling.

Miljoenen auto’s simpel gehackt. Hoe veilig zijn motoren voor hackers?

Onder de slanke buitenkant schuilt een zwaar gemodificeerde motor, afgestemd voor circuitgebruik. Met een 1070cc-big bore kit, racezuigers, cilinders en Formule 1-grade coatings is de motor gebouwd voor betrouwbaarheid en prestaties. Een op maat gemaakte titanium uitlaat en geoptimaliseerde koeling completeren het geheel.

De ophanging en remmen zijn eveneens van topkwaliteit, met op maat gemaakte Wilbers-vering en Brembo GP4-RB-remklauwen. Unieke wielen met Pirelli slick-banden zorgen voor optimale grip op het circuit.

De MK Race is uitgerust met geavanceerde technologie, zoals een Starlane Corsaro II Pro GPS Laptimer voor het analyseren van de prestaties. Elk detail van de motorfiets weerspiegelt de toewijding van Diamond Atelier aan perfectie.

De MK Race vormt de basis voor een heruitgave van de Mark Series, waardoor binnenkort meer liefhebbers de kans krijgen om een deel van deze erfenis te bezitten.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen