woensdag 24 april 2024

Despres gaat naar Peugeot!

Dakar-held Cyril Despres tekende vorig jaar bij Yamaha Factory Racing / Yamalube en reed afgelopen Dakar wederom in de top mee, ondanks een voor hem nieuwe motor, met drie etappeoverwinningen voor de vijfvoudig kampioen.

Een veelbelovend resultaat, maar net voor verlanging van zijn contract voor 2014/2015, gooide Peugeot roet in het eten: ‘Peugeot Sport heeft me een plek aangeboden als rijder in hun nieuwe Rally-Raid project. Zo’n kans krijg je maar één keer in je carrière!’ vertelt Cyril.

Vanwege zijn commitment met Yamaha en Eric de Seynes, blijft Despres zijn kennis en ervaring delen met jonge Yamaha Rally-Raid rijders. ‘Peugeot heeft me de gelegenheid gegeven te trainen met een motorfiets en met een Yamaha-enduro twee tot drie keer per jaar aan een race deel te nemen.’

Eric de Seynes, Operationeel Directeur van Yamaha Motor Europe, meldt: ‘We kunnen slechts respect tonen dat een autofabrikant als Peugeot interesse toont in een motorrijder als Despres. Natuurlijk hadden we gedeelde ambities met Cyril, want hij is een geweldig competitieve rijder, dus dit betekent dat we onze plannen iets aan zullen moeten passen. Maar we hebben een sterk rally team, een competitieve motorfiets, professionele ondersteuning en we hebben sterke rijders met kans op de zege in 2014/2015. Cyril blijft in de motorwereld als ambassadeur van Yamaha en ondersteunt ons terwijl we off-road overwinningen nastreven met ons Rally-raid ontwikkelingsprogramma.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen