donderdag 19 september 2024

De zwaarste BMW GS Trophy ooit staat op punt van beginnen

Je moet het maar doen: 60 volwassen mannen en vrouwen op identieke motorfietsen droppen in de woestijn, ze een klassement voor ogen houden en ze vervolgens zes dagen in de Namibische woestijn los te laten. En dan zeggen: it’s not a race. En toch is dat exact wat BMW doet met de deelnemers van de BMW GS Trophy 2024 die zondag van start gaat. Zonder de eerdere edities te kort te willen doen, kijken we enorm uit naar die van dit jaar. Het schijnt namelijk de zwaarste ooit te worden. Komt dat wel goed? Wel, voor ons is Thierry Sarasyn aanwezig en die staat al bekend om het feit dat hij racet naar het koffieapparaat…

Zondag start dus deze zwaarste BMW GS Trophy ooit. Daarbij zullen 16 mannenteams en 6 vrouwenteams in Namibië strijden om de hoogste BMW-eer. Elk land heeft ook een MRP, een Media Related Person, die de teams volgt. In dit geval is dat voor ons Thierry, die op een identieke R 1300 GS Trophy Competition-motor meerijdt met het Benelux-team. Zelfde route, zelfde groep, alleen mag de MRP niet meehelpen in de proeven of challenges die de teams onderweg moeten afleggen.

Onzacht in aanraking

De MRP’s werden twee dagen vroeger ingevlogen, om met enige Duitse-grundlichheit gebrieft te worden over de komende dagen én een testdag te rijden waar moest uitgemaakt worden of het juiste niveau er wel was om met de teams mee te rijden.

Iedereen slaagde erin om de route van een drietal uur uit te rijden – al kwamen er wel een aantal onzacht in aanraking met het Namibische zand – en dus werd iedereen goed bevonden om in de Trophy mee te rijden. Alleen… Na een halve dag in de hitte en ettelijke kilometers in zwaar zand door rivierbeddingen, waren lang niet alle media-rijders nog even happig op het rijden van de Trophy met de motor. Zwaar, loodzwaar dus!

Beter voorbereid dan ooit!

Vanaf zondag begint het echte werk en staat er een GS Trophy gepland die fysiek, technisch en mentaal uitdagend zal zijn. Met één groot doel: op vrijdag 20 september de winnaars vieren met een groot feest in een groep waarin nieuwe vriendschappen gesmeed zijn en verhalen ontstaan die nog voor jaren zullen meegaan.

En neemt het alvast van ons aan, het Benelux-team zal op het einde van de rit zowel bij de mannen als bij de vrouwen helemaal voorin te vinden zijn. Karen Weckx, Nadine van de Scheur, Jeffrey Kiestra, Stephan Sleeckx en Arnaud Allard zijn beter voorbereid dan ooit!

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen