vrijdag 29 maart 2024

De tussenstand in Dakar 2017

Zoals gebruikelijk bij de Dakar testten de omstandigheden de rijders behoorlijk uit. Van de droge, hete woestijnlucht naar winters weer in de bergen op bijna 5 kilometer hoogte. In de derde etappe werd navigeren belangrijk en dat ging niet iedereen even goed af. Regerend kampioen en KTM-rijder Toby Price moest de leiding afstaan aan Honda-man Joan Barreda. Sam Sunderland werd tweede in de etappe van woensdag en bereikte hiermee ook de tweede plek in het klassement.

Jurgen van de Goorbergh had een zware tegenslag. Tussen San Miguel de Tucuman en San Salvador de Jujuy crashte de Brabander en verloor hierbij zelfs even het bewustzijn. “Ik werd een paar minuten later wakker.” Hij bereikte wel de bivak en stond na de derde etappe op de 89ste plek. Robert van Pelt is de eerste Nederlandse naam in het klassement (plek 59). Donderdag wacht de rijders een etappe van 521 kilometer van San Salvador De Jujuy naar Tupiza. Die wordt volgens de wedstrijdleiding nog zwaarder dan de derde etappe.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen