zondag 29 september 2024

De Kawasaki Z900RS Yellow Ball Edition: speciaal voor Japan?

Deze speciale Kawasaki Z900RS Yellow Ball Edition wordt gelanceerd op 15 juli 2023 en is een eerbetoon aan Z1, met een opvallende gele en zwarte kleurstelling.

Wat betreft de specificaties van de Kawasaki Z900RS Yellow Ball Edition, die zijn identiek aan de standaard Z900RS, inclusief functies zoals anti-blokkeerremsysteem (ABS), Kawasaki tractiecontrole en een 948cc-vier-in-lijn met een vermogen van 111 pk en 98,5 Nm koppel. De vering, remmen en wielen blijven hetzelfde als die van het standaardmodel.

Dubbeltest Kawasaki Z650RS vs. Yamaha XSR700: clash der classics

Wat deze motorfiets speciaal maakt, is de unieke Yellow Ball-kleurstelling. Volgens Kawasaki zelf: ‘De Z900RS Yellow Ball Edition maakt deel uit van de Z900RS-serie, ontstaan als eerbetoon aan het ontwerp van de Z1. Door levendige gele lak aan te brengen op een diepgroene kleur met speciale laktechniek, is een glanzende en hoogwaardige textuur gecreëerd. Het logo op de tank lijkt op dat van de Z1. Van bouten en wielen tot instrumenten, brandstoftank, zadel en achterkappen, de Z900RS Yellow Ball Edition laat nog meer details zien. Dit is een speciale Z900RS die door Kawasaki met zorg is ontwikkeld.”

Kawasaki geeft aan dat de lak en de extra details ‘belangrijke veranderingen’ zijn, wat ook een prijsverandering met zich meebrengt. De prijs wordt vastgesteld op 1.420.000 yen met een consumptiebelasting van 142.000 yen, oftewel zo’n € 9.100,- met een belasting van zo’n € 1.000,- erbovenop. De totale prijs komt daarmee op 1.562.000 yen, wat overeenkomt met net iets meer dan € 10.000,- op basis van de huidige wisselkoersen.

Dit speciale model zal voorlopig alleen verkrijgbaar zijn bij Kawasaki Plaza-dealerships in Japan, waaronder locaties zoals Akita, Morioka, Koriyama, Sendai 6-chome en Yamagata.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen