vrijdag 26 april 2024

Crutchlow alsnog weg bij Ducati Corse

Eerder deze week doken plots de geruchten op dat Cal Crutchlow tot middernacht op 31 juli de tijd had om alsnog te vertrekken bij Ducati, ondanks de eerdere officiële aankondiging tijdens de Ducati World Week.

LCR Honda wordt voor 2015 het nieuwe team van de Manxman. Het team van Lucio Cecchinello zal ook voor volgend jaar fabriekssteun krijgen van HRC, wat inhoudt dat Crutchlow een Honda krijgt die qua specificaties erg dicht bij de motoren van Marquez en Pedrosa ligt. Ook krijgt LCR voor 2015 een nieuwe hoofdsponsor in de vorm van investeringsmaatschappij CWM.

De financiële impuls van CWM als eerste echte hoofdsponsor zou kunnen betekenen dat LCR genoeg geld heeft een tweede motor in te zetten zodat Stefan Bradl, die een erg sterk seizoen rijdt, aan kan blijven. Al wordt de naam van de Duitser al meermalen genoemd bij Forward Racing Yamaha, waar hij een eventueel naar Suzuki vertrekkende Aleix Espargaro zou vervangen.

Bij Ducati Corse is met het vertrek van Crutchlow een plaats vrijgekomen, die inmiddels ingevuld is door de van Pramac Ducati overkomende Andrea Iannone. Wie Iannone vervangt bij Pramac is nog niet bekend.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen