maandag 30 september 2024

CFMOTO’s gloednieuwe 700MT

CFMOTO positioneert de veelzijdige 700MT tussen de geprezen modellen 650MT en 800MT. Met zijn design, technologie en prestaties is de 700MT geschikt voor dagelijks woon-werkverkeer, stadsverkeer en avontuurlijke ritten op allerlei terreinen.

Ergonomie

De CFMOTO 700MT is ontworpen met het oog op comfort bij lange afstanden. Het biedt een rechtopstaande rijpositie en een zithoogte van 820 mm, waardoor rijders een goed overzicht hebben en gemakkelijk kunnen manoeuvreren op bochtige wegen en in druk stadsverkeer. Voor rijders die een hogere zitpositie nodig hebben, is er optioneel een zithoogte van 840 mm beschikbaar.

CFMoto 800NK: de eerste testindruk

Rijwielgedeelte

De 700MT wordt aangedreven door een levendige 693cc paralleltwin, met een vermogen van 67 pk (49 kW) en een koppel van 60 Nm bij 7.250 tpm. Het chassis van de CFMOTO 700MT is gemaakt van chromoly-stalen buizen en biedt stabiliteit en duurzaamheid onder alle omstandigheden. De voorvork heeft een diameter van 43 mm en zorgt voor een comfortabele rit, terwijl de aluminium swingarm bij hoge snelheden voor stabiliteit zorgt. De zijdelings gemonteerde monoschokdemper aan de achterzijde biedt goede demping op uitdagende oppervlakken en verbetert het comfort en de controle van de rijder. Met respectievelijk 140 mm en 145 mm veerweg voor en achter kan de 700MT moeiteloos verschillende wegcondities aan.

De CFMOTO 700MT is uitgerust met een J.Juan remsysteem met dubbele schijven aan de voorkant (300 mm) en een enkele schijf aan de achterkant (240 mm). Met een gewicht van 218 kg is de 700MT een relatief lichte en wendbare motorfiets. Pirelli-banden (120/70 ZR17 M/C voor, 160/60 ZR17 M/C achter) moeten zorgen voor optimale grip en prestaties onder verschillende rijomstandigheden.

Rijbeleving

De CFMOTO 700MT biedt moderne functies zoals een 5-inch TFT-display dat informatie geeft over snelheid, toerental en brandstofniveau. Er zijn ook USB-aansluitingen aanwezig voor het opladen en verbinden van apparaten tijdens het rijden.

Het design van de CFMOTO 700MT is verbeterd met elementen die zorgen voor een betere windbescherming en efficiënte warmteafvoer van de motor. De herontworpen kuip verbetert de aerodynamica en zorgt voor een comfortabele rijervaring. De heldere LED-verlichting zorgt voor betere zichtbaarheid op de weg.

De CFMOTO 700MT is verkrijgbaar in de kleuren Nebula White en Nebula Black. Of de 700MT ook naar de Benelux komt, is niet zeker. Voor een prijsindicatie: in het Verenigd Koninkrijk is de 700MT rond deze tijd leverbaar en kost ‘ie € 7.800,- (£6.699) inclusief belastingen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen