donderdag 19 september 2024

CFMoto 800 MT-X debuteert binnenkort

CFMoto staat op het punt een nieuwe ‘Adventure’ motor te lanceren, de 800 MT-X. Dit model werd twee jaar geleden voor het eerst als concept getoond op de EICMA-beurs en trok toen al veel aandacht van offroad-liefhebbers.

De 800 MT-X zal naar verwachting worden aangedreven door een 799cc-paralleltwin, dezelfde krachtbron die ook in andere CFMoto-modellen en in sommige KTM-motorfietsen wordt gebruikt. CFMoto plant om in totaal acht verschillende versies van de MT-X uit te brengen, variërend van offroad-georiënteerde uitvoeringen tot meer toeristische varianten.

Zoals gebruikelijk zal de nieuwe motorfiets waarschijnlijk eerst in China op de markt komen voor uitgebreide praktijktests, voordat hij naar andere landen wordt geëxporteerd. Als CFMoto deelneemt aan de EICMA dit jaar, is er een goede kans dat de productieversie van de 800 MT-X daar voor het eerst te zien zal zijn.

De 800 MT-X zal het op moeten nemen tegen populaire middenklasse adventure bikes zoals de Yamaha Tenere 700, KTM 890 Adventure R en Suzuki V-Strom 800DE. Gezien de ervaringen met eerdere CFMoto-modellen, wordt verwacht dat de 800 MT-X een capabele offroad-machine zal zijn die ergens tussen de 800MT en 450MT in zal zitten qua prestaties.

Eerdere ervaringen die we hadden met een CFMoto offroad motor:

Test 2024 CFMOTO 450MT: offroad bij 35 graden op de Filipijnen

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen