maandag 16 september 2024

CFMoto 675 SR-R: de eerste Chinese Supersport

Vorig jaar introduceerde CFMOTO de 675 SR in China, en in juli onthulde het bedrijf de 675 SR-R – de eerste Supersport van de Chinese fabrikant met een driecilinder motor.

Het motorblok van de 675 SR is al goedgekeurd in China en heeft een cilinderinhoud van 675 cc, goed voor 95 pk bij 11.000 tpm. Het maximum koppel bedraagt 67 Nm. De motor is uitgerust met een platenkoppeling.

De voorvering bestaat uit een KYB-vork met verstelbare demping, terwijl de achtervering een eveneens verstelbare schokdemper heeft. Het frame is gemaakt van staal en de swingarm is van aluminium.

CFMoto: motorgordelconcept voor verhoogde veiligheid

Wat het remsysteem betreft, zijn er twee 300 millimeter schijven en twee radiaal-geklonken remklauwen op het voorwiel. Achter is er een zwevende schijf.

Het ontwerp is een van de meest opvallende kenmerken van de CFMOTO 675 SR-R. Agressief en futuristisch, wat duidelijk laat zien dat het een motor is met racen in zijn DNA. Het heeft een LED-koplamp vooraan en ‘zwevende’ LED-lampen achteraan.

Maar zou dit model de Europese markt kunnen bereiken? De motor is weliswaar goedgekeurd in China, maar heeft CFMOTO hem vooralsnog alleen voor de Chinese markt gepresenteerd. Europa zou echter een logische volgende stap zijn: naast de samenwerking met de Pierer Mobility Group, die al CFMOTO-modellen in Europa (Spanje, UK en de DACH regio) verkoopt, zou het nauwelijks concurrentie hebben in zijn segment. In de Benelux wordt CFMOTO overigens vertegenwoordigd door BW Import en zij melden ons dat de 675SR-R na de Europese introductie op de EICMA vrij snel leverbaar zal zijn.

Overigens zal dan ook de 675NK leverbaar zijn. Op onderstaande foto een 800NK Special die veel overeenkomsten heeft met de nieuwe 675NK.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen