dinsdag 17 september 2024

Can-Am lanceert elektrische motorfietsen

Verwacht en toch groot nieuws bij Can-Am: de Canadese motorbouwer heeft officieel aangekondigd dat je zijn twee elektrische motorfietsen – die enkele jaren geleden al productierijp leken – nu ook daadwerkelijk kan pre-orderen. De Can-Am Origin en Pulse zullen begin 2025 bij de dealer staan. En de eerste specs zijn nu ook vrijgegeven!

De avontuurlijke Origin en straatgerichte Pulse blijven gelukkig niet ‘kleven’ aan de overkant van de grote plas, maar maken de oversteek naar Europa. Daar zullen beide machines beschikbaar zijn in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië, Italië, Noorwegen, Zweden, Finland en Oostenrijk. De bekendmaking van de pre-orders is één zaak, maar ook de allereerste specs duiken nu op op de website van Can-Am.

Hebben de elektrische Can-Am Origin en Pulse echt een recordbereik?

Pulse & Origin

Aftrappen doen we met de Pulse die duidelijk als stadsgerichte roadster in de markt wordt gezet. Hij heeft een KYB-voorvork met 140mm-veerweg en beschikt over de rijmodi Normal, Sport, Eco en Rain. De Origin op zijn beurt is een lichte, elektrische adventure. Hij voegt aan bovenstaand pakket nog banden met een allroadprofiel, een stuk meer grondspeling en een KYB-ophanging toe met 255mm-veerweg vooraan en volledige instelbaarheid achteraan. Deze telg krijgt er nog de rijmodi Off-Road en Off-Road+ bovenop – vermoedelijk met uitschakelbaar (of instelbaar) ABS en/of tractiecontrole.

0-100 in 3,8 seconden

Beide machines worden aangedreven door een 11 kW (15 pk) sterke elektromotor, die beide machines naar verluidt in 3,8 seconden van 0-100 km/u sleurt. Beide machines krijgen een 8,9 kWh-accu aangemeten, waarmee de Pulse 161 km en de Origin 145 km aan actieradius zouden moeten halen. Binnenkort ongetwijfeld meer nieuws over deze tweeling!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen