donderdag 12 september 2024

BSA introduceert nieuwe Gold Star in India

BSA, het Britse motorfietsmerk dat in 2016 werd overgenomen door het Indiase Mahindra, heeft onlangs zijn intrede gedaan op de Indiase markt. Het merk richt zich op het premium middensegment en positioneert zich als een concurrent van merken als Royal Enfield, Triumph, BMW en Ducati.

De Gold Star 650 is momenteel het enige model dat BSA aanbiedt. Deze motorfiets is ontworpen om een ruwe, analoge rijervaring te bieden, vergelijkbaar met motoren uit de jaren 60. De styling en de eencilinder motor dragen bij aan dit gevoel van nostalgie.

Qua specificaties en prijsstelling is de Gold Star 650 een directe concurrent van de Royal Enfield Interceptor en Super Meteor. In India is de Gold Star vrijwel identiek geprijsd aan de Royal Enfield Interceptor, wat hem tot een aantrekkelijk alternatief maakt.

Toch zal BSA hard moeten werken om een sterke marktpositie te veroveren in India. Royal Enfield heeft daar namelijk zeer diepe wortels en een trouwe schare fans. Als nieuwkomer in de industrie moet BSA zich eerst bewijzen en een solide reputatie opbouwen.

In augustus 2023 kondigde BSA aan dat de distributie werd afgehandeld door Peugeot Motorcycles, dat haar dealernetwerk aan het werk zou zetten. Mogelijk dat we over niet al te lange termijn de nieuwe Goldstar ook in Nederland mogen verwelkomen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen