zondag 30 juni 2024

BMW GS Trophy 2024: Speciale motoren voor deelnemers

De BMW GS Trophy staat in september 2024 op het programma in Namibië en nu is bekend op welke motoren de deelnemers zullen rijden.

Zoals verwacht zullen ze rijden op machines gebaseerd op het R1300 GS-platform. BMW stuurt de deelnemers traditioneel uit op hun nieuwste boxer-adventuremotoren, wat in dit geval de nieuwe R1300 GS Trophy betekent.

Dat betekent goudgelakte gespaakte velgen, rally-zadel, radiateurbescherming, carterplaat en frameprotectie, verstelbare hendels en Vario-voetsteunen. Voor de wedstrijdmotoren heeft BMW ook stuurverhogers, een verstevigd versnellingspedaal en een extra grote skid plate toegevoegd. En natuurlijk noppenbanden op de spaakwielen. In Nederland levert BMW de Trophy ook met gesmede velgen.

Zelf opbouwen?

Met de uitgebreide onderdelencatalogus van BMW kun je deze onderdelen waarschijnlijk zelf ook bestellen, mocht je een identieke machine willen. De aftermarket kan ook vast soortgelijke onderdelen leveren. Maar de meeste rijders die op zoek zijn naar een meer terrein-vaardige R1300 GS zullen waarschijnlijk wachten op de vrijwel zekere introductie van de Adventure-variant later dit jaar, met verbeterde vering en een grotere brandstoftank.

2024 BMW Motorrad R1300 GS Trophy en beschikbare opties op de website van BMW.

Wat is de BMW GS Trophy?

Als je tot hier bent gekomen en je vraagt je nog af wat de BMW GS Trophy competitie inhoudt… Kortgezegd is het een motorvaardigheidswedstrijd gecombineerd met tests die je survival-, reis- en campingvaardigheden uitdagen. Het is bedoeld voor BMW-rijders die redelijk tot goed zijn in terreinrijden (ex-coureurs mogen niet meedoen!). Het evenement kent een tweejaarlijkse cyclus en keert in september terug naar Afrika, waar de eerste edities ook plaatsvonden.

Rijders van over de hele wereld nemen deel aan regionale kwalificaties om een plek in hun nationale team te veroveren. Vanuit de Benelux doet er voor het eerst een combinatieteam mee met Nederlandse en Belgische rijders. Aan twee eerdere Trophy’s deed al wel een Nederlands team mee. In totaal doen er 22 teams mee, waaronder zes vrouwenteams. Meer informatie is te vinden op de website van de Trophy competitie.

In 2022 werd de Internationale BMW GS Trophy in Albanië gehouden, een geweldig motorland. Hieronder enkele sfeerfoto’s van die editie, waarmee op de R 1250 GS werd gereden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen