vrijdag 18 oktober 2024

BMW C 400-scooters vernieuwd voor 2025

De vernieuwde middenklasse scooters van BMW, de C 400 X en C 400 GT, hebben een opgefriste look gekregen voor 2025. Daarnaast zijn ze voorzien van uitgebreidere elektronica en meer bergruimte onder het zadel.

De C 400 X heeft een sportiever karakter, terwijl de C 400 GT meer gericht is op comfort en toerisme. Beide modellen delen hetzelfde technische platform. De 400cc-eencilinder voldoet aan de Euro 5+ normen, maar is verder ongewijzigd gebleven qua prestaties.

Bouwt Chinese autogigant BYD een elektrische motorscooter?

Op elektronisch vlak zijn er wel flinke stappen gezet. Standaard zijn de scooters nu voorzien van BMW Motorrad ABS Pro, een bochten-ABS dat blokkerende wielen en het omklappen van de scooter bij hard remmen voorkomt. Ook Dynamic Brake Control en tractiecontrole behoren tot de standaarduitrusting.

Het dashboard is gegroeid naar 6,5 inch en volledig verbonden via de BMW Motorrad Connected app. Hiermee kun je bellen, muziek luisteren en navigeren tijdens het rijden. De GT-versie is optioneel leverbaar met een nog groter 10,25 inch scherm.

De opbergruimte onder het zadel is flink toegenomen: 3 liter extra in de C 400 X en zelfs 12 liter meer in de C 400 GT. Ook nieuw is de 43,5 liter topkoffer met interne verlichting en USB-lader. Diverse accessoires zoals carrosseriebescherming en handkappen zijn leverbaar.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen