dinsdag 22 oktober 2024

Bimota-Kawasaki KB998: supermotor voor WK Superbikes

Bimota en Kawasaki hebben samen een nieuwe superbike ontwikkeld voor het WorldSBK, de KB998. Het rijwielgedeelte is van Bimota, terwijl het blok afkomstig is van Kawasaki.

Hoewel Kawasaki zich officieel terugtrekt uit het WorldSBK, zal het team in dezelfde samenstelling doorgaan als het Bimota by Kawasaki Racing Team. Dit is mogelijk omdat Kawasaki in 2019 bijna de helft van Bimota heeft overgenomen.

Bimota keert in 2025 terug in WorldSBK-kampioenschap

De technische details zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal de KB998 gebruik maken van het Kawasaki ZX-10 RR-blok. Het frame lijkt een stalen profielframe met aluminium elementen, met diverse afstelmogelijkheden. Showa levert de vering en Brembo de remmen.

Volgens de regels van het WorldSBK moet er ook een straatversie van de KB998 op de markt komen in een oplage van minimaal 500 stuks. Het is nog niet duidelijk of dit een hardcore homologatiemodel wordt voor maximaal €40.000 of een goedkopere, afgeleide versie. De nieuwe Bimota superbike wordt in 2025 verwacht.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen