vrijdag 19 april 2024

Bijna klaar: Suzuki GSX-S1000

De naakte duizend van Suzuki slingert de geruchtenmolen al jaren aan, maar telkens blijkt het of een eenmalige special of photoshop. Geluk van korte duur dus.

De spionageplaat die Visordown wist op te snorren, lijkt ons nu het echte werk te tonen. Geluk van lange duur dus. De motor ziet er dusdanig compleet uit dat we durven te spreken van een productieklaar model. Overigens twijfelen we ook over de authenticiteit van het ‘spionage’ in spionagefoto hier, want er lijkt weinig moeite gedaan te zien iets te verdoezelen.

Zoals bijvoorbeeld het typeplaatje op het voorscherm, waar vrij duidelijk GSX-S1000 af te lezen is. Waar bij de sportmodellen de GSX gevolgd wordt door een rode R, lijkt Suzuki voor haar supernaked er een rode S neergezet te hebben. Uiterst sportieve intenties dus. En als we goed naar het frame kijken, lijkt ook dat behoorlijk van de sportieve kant van Suzuki’s onderdelenwarenhuis te komen. De achterbrug met name, want die lijkt rechtstreeks uit de GSX-R1000 geleend te zijn. 

Als zelfs een hoge pief van de Nederlandse Suzuki-importeur het bericht van Visordown deelt op Facebook, zegt dat meer dan genoeg. En het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat de GSX-S1000 komend najaar op de Intermot in Keulen debuteert of een maand later op de EICMA in Milaan. We zullen zien!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen