donderdag 19 september 2024

Belg bouwt eigenhandig slimme motortrailer

Een Belg heeft een oplossing bedacht voor het vervoeren van een enkele motorfiets en heeft hiervoor zelf een aanhanger gebouwd. Als je regelmatig één motor moet vervoeren voor bijvoorbeeld een show of circuitbezoek, en nog niet de perfecte uitrusting hebt gevonden, is het de moeite waard om te kijken naar wat Meanwhile in the Garage heeft gecreëerd.

Door motor voortgetrokken stuntman verbreekt wereldrecord

MWiG is een YouTube-kanaal van een werktuigbouwkundig ingenieur met een goed uitgeruste werkplaats en grote praktische vaardigheden. Hij deelt boeiende video’s van zijn projecten die de kijker boeien.

Hoewel er kant-en-klare motortrailers te koop zijn, besloot MWiG er zelf een te maken die precies aan zijn wensen voldoet. Hij gebruikte onderdelen van andere projecten, maar voegde ook een slimme verbetering toe: de trailer kan zelfstandig omhoog en omlaag bewegen voor het laden en lossen van de motor.

De video toont het buigen, snijden en lassen van stalen buizen en andere onderdelen. MWiG betrekt ook zijn kind bij het project, wat getuigt van goed ouderschap. Hoewel hij erg bekwaam is, gaat er soms toch iets mis. Dit is geruststellend, omdat het laat zien dat zelfs vakmensen fouten maken en zich soms opnieuw moeten kalibreren.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen