zaterdag 26 oktober 2024

Aprilia Shiver 900 keert terug in China

Aprilia is van plan om zijn Shiver 900 opnieuw leven in te blazen via zijn Chinese partner Zonsen, die de Italiaanse roadster net heeft goedgekeurd voor de binnenlandse markt.

Vier jaar na het verdwijnen uit de Aprilia-catalogus, ten prooi gevallen aan Euro 5, lijkt de Shiver 900 opnieuw op de markt te komen. Dit zal uiteraard niet in Europa zijn, maar in China.

2025 Aprilia Tuono V4: gevleugelde prestaties?

Aprilia-partner Zonsen heeft al gebruik gemaakt van het frame van de Shiver voor zijn RA9-concept in 2021 en zal nu, als we de ingediende homologatiedocumenten mogen geloven, de Shiver 900 in China uitbrengen. Deze documenten bevestigen de handelsnaam Aprilia APR900 en een reeks gegevens die nogal identiek zijn aan die van het in 2021 verdwenen model, zoals vermogen, wielbasis, gewicht, velgmaat en globale afmetingen. De bij de documenten geleverde foto toont echter een lichte restyling. De Aprilia Shiver wordt volledig in China door Zonsen geproduceerd.

Op de foto de 2021-Aprilia Shiver 900.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen