zaterdag 12 oktober 2024

Amerikaanse overheid overweegt verbod op verkoop Chinese motorfietsen

De Amerikaanse overheid heeft een nieuwe regel voorgesteld die de verkoop of import van over-the-air (OTA) verbonden voertuigen met specifieke hardware en software van Chinese of Russische oorsprong zou verbieden. Volgens de Amerikaanse minister van Handel vormen deze voertuigen, die uitgerust zijn met camera’s, microfoons, GPS-tracking en andere met internet verbonden technologieën, een serieus risico voor de nationale veiligheid en privacy.

Hoewel de minister specifiek over auto’s spreekt, zou de regel van toepassing zijn op alle voertuigen op wielen, inclusief motorfietsen. Chinese motormerken zoals CF Moto, Kove en Moto Morini zouden het meest getroffen worden, aangezien veel van hun modellen een zekere mate van verbondenheid hebben.

De regel richt zich niet op voertuigen die in China of Rusland zijn vervaardigd, maar op elk voertuig dat software/hardware van Chinese of Russische oorsprong gebruikt. Fabrikanten van hyper-verbonden motorfietsen, zoals BMW, zullen ervoor moeten zorgen dat hun systemen geen verbinding met China of Rusland hebben.

Als de regel wordt ingevoerd, is het waarschijnlijk dat toekomstige Amerikaanse regeringen dit beleid zullen voortzetten. Voor getroffen merken is een mogelijke oplossing om geen verbonden motorfietsen te verkopen of om systemen van niet-Chinese/Russische oorsprong te gebruiken. De voorgestelde regel zou de opmaat kunnen zijn van een toekomstig verbod op alle in China vervaardigde voertuigen, mocht de relatie tussen China en het Westen (USA) verder verslechteren.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen