woensdag 24 april 2024

Aleix Espargaró (terug) naar Aprilia

Met de bevestiging van Aleix Espargaró naar Gresini Aprilia zijn alle fabriekszitjes vergeven. De oudste Espargaró-broer is dankbaar voor het vertrouwen in hem door de mensen van Aprilia. Of dat gewoon de sympathieke Spanjaard is of een sneer naar Suzuki, dat blijft in het midden.

Plotsklaps stelt je huidige werkgever een nieuw werknemer voor, terwijl het nog maar de vraag is of jij er volgend jaar nog werkt, het overkwam Aleix bij Suzuki toen Iannone uit het niets een aanstelling leek te hebben bewerkstelligd. Espargaró, duidelijk geërgerd, zocht dan ook de media om zijn ongenoegen te uiten.

Of dat openlijk uiten van kritiek meegespeeld heeft zullen we nooit weten, maar we weten sinds het weekeinde wel dat Álex Rins per volgend jaar Aleix vervangt. Gelukkig maar dat Espargaró nu zelf ook een fabrieksmotor kan bevestigen voor seizoen 2017.

TERUG OP NOALEES METAAL

Dit wordt een soort comeback op Aprilia, nadat Aleix in 2012 en 2013 uitkwam op een Aprilia CRT-machine, waarmee hij beide seizoenen als beste CRT-rijder eindigde. 

Alleen waren die CRT-Aprilia’s omgebouwde RSV4-straatmachines, en nu wordt de 26-jarige Spanjaard onderdeel van het fabrieksteam van Aprilia, met de prototype RS-GP-machine onder zijn achterwerk. Één ding is zeker, dat de Aprilia’s met hun constante finishen in ieder geval flink data kunnen verzamelen, wat de ontwikkeling alleen maar ten goede komt.

Volgend seizoen zal moeten blijken of Aprilia eenzelfde stap kan maken als Aleix’ huidige werkgever, Suzuki, heeft kunnen doen.

Foto’s: 2Snap

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen