donderdag 4 juli 2024

26 juni 2024 bestaat Arie Molenaar Motors precies 60 jaar

Arie Molenaar Motors, gevestigd in IJsselstein, viert dit jaar zijn 60-jarig jubileum. Het bedrijf, dat in 1964 begon als Arie Molenaar Tweewieler Service in Lopikerkapel, is uitgegroeid tot een gerenommeerde motorfietsenzaak. Ondanks dat het woord ‘service’ uit de bedrijfsnaam is verdwenen, staat de klant nog steeds centraal.

De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot 1921, toen het werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam P. de Bruin. In 1964 werd de naam gewijzigd in Arie Molenaar Tweewieler Service en in 1983 in Arie Molenaar Motors.

De hoogte- en dieptepunten van Molenaar Racing in de Grands Prix

Het bedrijf heeft zich in de loop der jaren steeds meer gericht op motorfietsen, zowel zakelijk als in de motorsport. Arie Molenaar jr. heeft een succesvolle carrière als coureur en teammanager opgebouwd, met als hoogtepunt de wereldtitels in de 125cc-klasse in 1995 en 1996.

In 2000 namen Arie en zijn zus Monique het bedrijf over van hun vader. In 2004 werd het BMW Motorrad-dealerbedrijf in Nieuwegein overgenomen en in 2007 verhuisde dit bedrijf naar IJsselstein, tegenover Arie Molenaar Motors.

Met de komst van Thom Molenaar, zoon van Arie, in 2022, is de derde generatie in het bedrijf verwelkomd. Thom is actief geweest als coureur in het Molenaar Racing SSP300-team en zal vanaf 2024 als teammanager optreden.

Het 60-jarig jubileum wordt groots gevierd met een feest op 14 en 15 september en de Arie Molenaar Toertocht op 28 september. Iedereen is van harte welkom om dit heuglijke feit mee te vieren.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen