donderdag 19 september 2024

2025 Yamaha R1 RACE & R1 GYTR

De motorfietsindustrie ondergaat grote veranderingen door nieuwe behoeften van motorrijders en strengere emissienormen. Dit heeft geleid tot de introductie van de 2025 Yamaha R1 RACE, die exclusief voor circuitgebruik is ontworpen. Deze nieuwe versie is niet alleen geoptimaliseerd voor prestaties, maar biedt ook een aantal belangrijke innovaties.

Belangrijke Kenmerken van de R1 RACE

De R1 RACE is uitgerust met carbon winglets in MotoGP-stijl, die de werking van de antiwheelie-elektronica verbeteren en zorgen voor een betere feedback tijdens het remmen en het nemen van bochten. De vernieuwde 43 mm KYB UPSD-voorvork biedt nu de mogelijkheid om de demping afzonderlijk af te stellen, wat de rijervaring op het circuit aanzienlijk verbetert. Daarnaast is het nieuwe Brembo-remsysteem, bestaande uit een hoofdcilinder en Stylema monobloc remklauwen, een belangrijke aanvulling voor de optimale remkracht. Ook het zadel is vernieuwd met een speciaal materiaal dat voor extra grip zorgt. De krachtige 998cc CP4-motor levert nog steeds 200 pk en is voorzien van een verbeterd inlaatsysteem en nieuwe nokprofielen.

De R1 GYTR: Voor de Professionele Racer

Voor de serieuze racer is er ook de R1 GYTR, die diverse aanpassingen biedt voor maximale prestaties. Deze versie is uitgerust met een geoptimaliseerd vermogen en biedt uitgebreide ECU-instelmogelijkheden. De lichtgewicht GYTR-racekuip, inclusief nieuwe winglets en een racezadel, is beschikbaar in zwarte primer en wordt geleverd met een GYTR-stickerset. Voor verbeterde remprestaties zijn er Brembo Stylema-remklauwen met Z04-raceblokken en GYTR-remleidingen. Extra opties zoals de GYTR Racing ECU en een Akrapovič-uitlaatdemper maken deze motor tot een ware krachtpatser.

Beschikbaarheid

De 2025 Yamaha R1 RACE zal vanaf 2025 beschikbaar zijn bij Yamaha-dealers, terwijl de R1 GYTR te verkrijgen is bij GYTR PRO SHOPS. Prijzen zijn nog niet bekend, maar de verwachtingen zijn hoog voor deze geavanceerde motorfietsen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en bereid je voor op ongeëvenaarde circuitervaringen met de nieuwe R1-modellen.

Gijs Gilis
Gijs Gilis
Zot ván alles wat op wielen staat, soms zot óp alles wat wielen heeft. Rijdt het liefst met van die tweewielige machines. Licht of zwaar, naakt of aangekleed, traag of snel, als er maar iets leuk over te vertellen is.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen