zaterdag 19 oktober 2024

10 jaar Ducati Scrambler: een jubileum-editie

Ducati viert het tiende jubileum van de Scrambler met een speciale editie, ontworpen in samenwerking met Rizoma. De naam laat weinig ruimte voor misinterpretatie: Scrambler 10° Anniversario Rizoma Edition. Deze motor, geproduceerd in slechts 500 genummerde exemplaren, valt op door een verfijnde esthetiek en exclusieve details, in lijn met de kwaliteit van het aftermarket-merk. De kleurstelling, een resultaat van de samenwerking tussen Rizoma en het Ducati Style Center, kenmerkt zich door een elegante combinatie van Stone White, zwart en Metal Rose. De tank, de motor en de ophangingscomponenten zijn afgewerkt in zwart, terwijl metallic roze accenten de deksels, voetsteunen en het windscherm verfraaien.

Kwaliteitsdetails

Deze speciale editie is gebaseerd op het tweede generatie Scrambler-platform, gepresenteerd in 2023. De Desmodue tweecilinder met 73 pk, lichter en uitgerust met ride-by-wire, quickshifter en Riding Mode, garandeert uitstekende prestaties en een fijn rijgevoel. Andrea Ferraresi, directeur Strategy en Ducati Style Center, merkte op: ‘Rizoma is erin geslaagd om de Scrambler opnieuw te interpreteren zonder de essentie ervan te verliezen. Ik was onder de indruk van de formele striktheid, de zorg voor details en de netheid van de afwerking, ook qua kleur, die Rizoma heeft toegepast op het concept dat uiteindelijk deze feesteditie van het tiende jubileum van de Scrambler is geworden.’

Wanneer zullen we het zien? Uiteraard op de EICMA.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen