maandag 16 september 2024

Van Crugten eerste Nederlandse kampioen in Northern Talent Cup

Jurrien van Crugten begon met een ruime voorsprong van 33 punten aan de slotronde van Northern Talent Cup op de Nürburgring. De 15-jarige coureur had deze goede uitgangspositie bemachtigd door een zeer constant seizoen te draaien. Een negende plaats in de eerste race was dan ook voldoende voor de jonge Nederlander om de titel veilig te stellen. Van Crugten werd daarmee de eerste Nederlandse kampioen van deze talentencompetitie die sinds 2020 bestaat. Het Duitse IDM-kampioenschap reed de voorlaatste ronde van het seizoen op het circuit in de Eifel. Twan Smits scoorde een dubbele zege in de IDM Supersport klasse. Door een slechte start van het seizoen maakt Smits geen aanspraak meer op de titel. Wel kan hij nog tweede worden in het kampioenschap, maar de Oostenrijker Andreas Kofler is qua punten buiten zijn bereik. Ruben Bijman behaalde twee tweede plaatsen in de IDM Supersport 300 races. In de uitgedunde klasse met slechts tien rijders moest Bijman tweemaal een teamgenoot van KTM Freudenberg voor zich laten. Phillip Tonn won de eerste race en Oliver Svendsen de tweede. Ook was er met een derde plek in de eerste race een podiumplaats voor Dylan Czarkowski. In de IDM Superbike werd Milan Merckelbagh met een elfde en vijftiende plaats de beste Nederlander. Ilya Mikhalchik werd voor de vierde keer in zijn carrière IDM Superbike kampioen. De Oekraïner heeft genoeg punten verzameld, zodat de concurrentie hem eind september tijdens de IDM-seizoensfinale op de Hockenheimring niet meer kan achterhalen.

Fotografie: Damon Teerink