vrijdag 18 oktober 2024

Moto2 San Marino 2023: Pedro Acosta niet te stoppen

Na vier races niet gewonnen te hebben liet Pedro Acosta er geen twijfel over bestaan wie de beste was in de Moto2-race tijdens GP van San Marino. De leider in het Moto2-wereldkampioenschap won de race met ruim zes seconden voorsprong. Celestino Vietti en Alonso Lopez mochten met de Spanjaard naar het podium. Acosta heeft nu een voorsprong van 34 punten in de tussenstand.

Foto’s: ANP

Tijdens de Moto2-trainingen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli bleken Pedro Acosta en Celestino Vietti al een maatje te groot voor de rest van het veld te zijn. In de beginfase van de race kon Aron Canet het duo nog wel volgen, maar de coureur van Pons Racing moest het bekopen met zijn zeventiende crash in 2023. Vietti deed er alles aan om Acosta te volgen in zijn thuisrace, maar ging daarbij een aantal keer bijna onderuit. In de tweede helft van de race moest de Italiaan de Spanjaard laten gaan. Acosta bleef een hoog tempo rijden en behaalde zijn vijfde overwinning van het seizoen. Achter Vietti pakte Alonso Lopez de laatste podiumplaats.

Moto2 Catalonië 2023: Jake Dixon blijft Aron Canet voor

Tony Arbolino werd vierde, waardoor de nummer twee in het kampioenschap twaalf punten op Acosta verloor. Jake Dixon, de nummer drie in het WK, deed het nog veel minder met een twaalfde plaats. De Brit won zeven dagen eerder nog de Catalaanse Grand Prix. Mattia Pasini kwam net als in Mugello met een wildcard voor het Nederlandse Fieten Olie Racing GP aan de start. Na een knappe vijfde tijd in de kwalificatie eindigde de ervaren Italiaan als tiende in de race. Barry Baltus was zeventiende in de kwalificatie en verloor bij de start een aantal plaatsen. De Belg in Nederlandse dienst wist uiteindelijk nog één WK-punt te pakken door als vijftiende te finishen.