vrijdag 29 maart 2024

ZZ Races

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Deze show is evenals vorige keren bedoeld als voorbereiding (“opwarmertje”) voor de ZZ Races.

De ZZ-races vinden plaats op zaterdag 16 juni 2018 tussen ’t Zandt en Zeerijp op het “Hoogeland” in Noord-Groningen. Dit circuit, het langste stratencircuit van Nederland, is ook wel bekend als het “Eiland Man in het klein“. De races vinden plaats onder auspiciën van de Historische Motorsport Vereniging (HMV).

Naast de gebruikelijke klasses, zet de Stichting ZZ Races dit jaar op veler verzoek!, als extra klasse, een “Jaren-70 klasse” op de baan. Hiervoor kunnen de rijders zich nog opgeven. Om mee te kunnen doen dient te worden voldaan aan de volgende voorwaarden:

Bouwjaar van 1970 tot 1980
Cilinderinhoud tussen 250-750 cc
Raceverleden van rijder of motor is een hele grote pré
Alle merken zijn welkom

Op de Race-show zullen rond de 15 racemotoren gepresenteerd worden uit alle klassen die aan de ZZ Races meedoen, dus ook uit de Jaren-70 klasse. Naast de motoren worden foto’s en video’s getoond uit de voorgaande edities.

Daarnaast zal de kampioensmachine van het Nova Electric Racing team van de Technische Universiteit Delft aanwezig zijn. Deze elektrische motor met maar liefst 500 Nm aan het achterwiel, werd dit jaar Europees Kampioen in de MotoE klasse. Tijdens de show zullen er mini-college’s worden gehouden door onder andere het Nova Electric Racing team. Zij zullen vertellen over de motoren en hun recente ervaringen ermee en is er volop de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Dus even onthouden:
Raceshow: 20 januari 2018 in het dorpshuis van ’t Zandt aan de Hoofdstraat 111.
Openingstijden: 14.00 uur tot 21.00 uur. De toegang is gratis.
ZZ-races: 16 juni 2018.
Meer informatie is te vinden op: www.zzraces.nl

Foto: Bart Pier

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen