Zwitser wil ‘de wereld rond’ in recordtijd

Door Jarno in Nieuws, donderdag 18 Jun 2015 10:06
De missie van Urs Pedraita start op 17 februari 2016 vanuit Zürich. Urs Pedraita

In minder dan 120 dagen en twee uur moet de Zwitser Urs Pedraita de wereld rond zijn geweest en daarbij alle continenten hebben bezocht. Hij zal tijdens deze reis zo’n 100.000 kilometer afleggen. Als hij deze missie succesvol afrondt, dan heeft Pedraita het wereldrecord in handen. Opmerkelijk is het feit dat de Zwitserse wereldreiziger de uitdaging aan zal gaan op een Victory Cross Country, een cruiser. Er zijn dus meer mensen die even ‘gek’ zijn als Sjaak Lucassen.
Op slechts enkele punten zal de Victory gewijzigd worden. Zo heeft deze Cross Country een grotere tank (33 liter), aangepast zadel met ruggensteun en twee extra LED-lampen voor eventueel nachtwerk. Zelf verwacht de 49-jarige Pedraita dat hij het record flink scherp zal stellen. Zijn doel: in minder dan 100 dagen de uitputtende reis afleggen. Dat betekent dat hij minimaal duizend kilometer per dag moet rijden.
Overigens is Urs Pedraita al in het bezit van een wereldrecord ‘circumnavigatie’. Vorig jaar wist hij de tijd van Kevin en Julia Sanders uit 2002 te verbreken. De Zwitser had drie dagen minder nodig en reed de 24.741 kilometer in slechts 16 dagen, 12 uur en 19 minuten. En dat Pedraita sinds een paar jaar verslaafd is geraakt aan dit soort reizen is wel duidelijk als je zijn schema voor het komende halfjaar bekijkt. Zo is hij nu bezig om Rusland te doorkruisen om daarna ook nog eens in oktober af te reizen naar Afrika. Daar zal hij van Kenia naar Tanzania rijden. Hem volgen? Dat doe je hier.

Motorbase

Victory Cross Country studio foto 2015
Victory Cross Country
Cilinderinhoud 1.731 cc
bouwjaar 2015
Tags:

Gerelateerde artikelen