vrijdag 19 april 2024

Zwarte piet is een motorrijder

Wat als een statement voor zwarte piet begon, groeide uit tot een actie voor het goede doel. In Venlo werd Sinterklaas op een aparte manier gevierd. Dertig zwarte pieten op motoren bezorgden de kinderen een leuke sinterklaas. Kinderen die anders geen sinterklaas konden vieren. Dat soort acties kunnen wij wel waarderen. 

“Na het aanmaken van een pagina op Facebook hadden we al snel dertig motorrijders die Zwarte Piet wilden zijn. Daar wilden we wel iets moois aan koppelen”, aldus de initiatiefnemers. Samen met stichting ‘Een Klein Gebaar’ organiseerden zij een motorrit voor de kinderen uit armere gezinnen. Na het succes zijn ze van plan dit vaker te gaan doen. “We staan aan het begin van een traditie.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen