Van der Mark's Yamaha YZF-R1

Door Daniel in Sport, dinsdag 07 Feb 2017 15:02
En wat hij ervan vindt. Van der Mark R1

Op het Yamaha Racing-hoofdkwartier werden zojuist alle door Yamaha gesteunde raceteams gepresenteerd. Al hadden we de persconferentie en de uitgebreide foto’s van Maverick Vinales en Valentino Rossi’s nieuwe MotoGP-machine al gehad. Dinsdag stonden er in totaal 15 teams en 41 coureurs op het programma. Waaronder natuurlijk Michael van der Mark en Alex Lowes en de Yamaha YZF-R1 waarop zij het komende seizoen aan de start verschijnen. 

Buiten de persconferentie in het Italiaanse Gerno di Lesmo om, spraken wij Michael van der Mark al even over de nieuwe Yamaha. Hoewel de Rotterdammer voorzichtig is met conclusies “omdat ik met de Yamaha nog geen wedstrijd heb gereden” en “je niet al te veel conclusies moet trekken uit wintertesten” heeft hij toch een duidelijk beeld van de R1. Als Van der Mark de Yamaha met de Honda vergelijkt: “Het voelt ‘gewoon’ allemaal erg prettig aan (…) en ik ben met een nieuwe band meteen snel. Dat laatste is denk ik het grootste verschil ten opzichte van vorige seizoenen." 

Ook vertelde Van der Mark wat er nog meer in de R1 zou moeten zitten. “Voor de buitenwereld lijkt het (…) misschien dat we er nog ver vanaf staan. Gelukkig weten wij beter; we zijn al redelijk snel.” Het volledige interview met Michael van der Mark lees je in de nieuwe MOTO73 (die donderdag op de deurmat of in de winkel ligt). 

Foto's: Yamaha Racing

 

Motorbase

2017 Yamaha R1
Yamaha YZF-R1
Cilinderinhoud 998 cc
Vermogen 200 pk
bouwjaar 2017

Gerelateerde artikelen