donderdag 25 april 2024

Zo word je wereldkampioen

Nou ja, het zijn eigenlijk niet de praktijken van Van der Mark, maar van de tachtigjarige Frans van Leeuwen. Onder diens vleugels traint Michael zich een weg naar de wereldtop. En daarvoor wordt geen gebruik gemaakt van superdeluxe sportscholen vol personal trainers en computerapparatuur, maar van zware touwen, verzwaarde autobanden en sportschoenen uit 1979 met daaronder twee kilogram oud ijzer.

Die verzwaarde trainingsschoenen (foto boven) zijn bedoeld om de buikspieren van Michael optimaal te trainen. ‘Hangend met zijn armen in twee spanbanden, moet hij een keer of vijftien z’n knieën naar z’n borst brengen. Loodzwaar. Maar voor Frans niet zwaar genoeg, want Michael moet ook nog de speciale sportschoenen uit 1979 aan. Speciaal zijn ze omdat beide schoenen twee kilogram gewicht onder de zool hebben, uiteraard bedacht, ontworpen en gemaakt zelf door Frans zelf’, zo lezen we in de nieuwste MOTO73.

In het gehele artikel legt Van Leeuwen uit waarom hij coureurs liever in z’n schuurtje en de frisse buitenlucht traint, dan in de sportschool. ‘Die jongens worden echt net zo moe van het slaan met een grote voorhamer op zo’n dikke trekkerband als van een apparaat dat duizenden euro’s kost. Het gaat om het resultaat. Heel simpel’, aldus Frans.

Het verhaal, geschreven door Marien Cahuzak, geeft een mooi kijkje in de wereld van Neerlands grootste motorcoureur van 2014. De foto’s spreken tot de verbeelding en één ding wordt overduidelijk: Van der Mark wordt op ouderwetse compleet afgebeuld, met maar één doel: winnen, winnen en nog eens winnen! Het nummer is hier te bestellen.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen