vrijdag 19 april 2024

Yamaha’s driewielige offroad scooter

Foto: Yamaha Motor Co.

Yamaha laat zich de laatste tijd van haar meest innovatieve kant zien. De Root bijvoorbeeld, waar we eerder al over schreven, is alles behalve conventioneel. Nu hebben de Japanners hun twee nieuwste creaties onthuld. Let wel, het gaat hier dus om conceptmodellen.

De 03GEN-F is nog een relatief ‘normale’ motorscooter. Een brutale streetfighter look met een – voor zover wij kunnen zien – eenpersoons zadel. Interessanter is het X-model, te zien op de foto. Die lijkt nog het meest op een crossversie van de Honda Zoomer. Yamaha duikt voor dit ontwerp diep in haar geschiedenis. Het idee is namelijk gebaseerd op het idee van de Scrambler. Mix dat met de driewiel techniek et voila, de 03GEN-X is een feit. Maar een offroad motorscooter met drie wielen, zou daar überhaupt een markt voor zijn? Het zal wel bij dit ene model blijven. Jammer, want gaaf is hij zeker!

Is je interesse gewekt? Kijk op de site voor meer foto’s en informatie.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen