donderdag 25 april 2024

Yamaha weigert Ducati-test Lorenzo

Na het huidige MotoGP-seizoen staan er zoals gewoonlijk allerlei tests gepland. Ook is het gebruikelijk dat coureurs die een overstap maken, gaan testen met het team waarvoor zij het volgende seizoen gaan rijden. Dit lijkt voor Jorge Lorenzo en het testen op een Ducati niet helemaal op te gaan. Yamaha houdt dit tegen, zo schrijft het Italiaanse sportmedium Gazzetta dello Sport.

Lorenzo zou na de laatste race op de kalender voor het eerst op een Ducati testen op het circuit van Jerez. Daarna zou eind november een tweede test gepland staan. Maar Yamaha geeft Lorenzo hier geen ‘vrij’ voor. De Mallorcaan staat nog tot 31 december onder contract bij Yamaha. De eerst volgende testmogelijkheid zou daarna pas eind januari zijn.

De teammanager van Ducati’s fabrieksteam, Davide Tardozzi, vertelt over de houding van Yamaha. “We hebben alles geprobeerd om de situatie op te lossen, maar we lopen tegen een muur aan.” Ook geeft hij aan dat Ducati Andrea Iannone wél vrijgeeft voor het testen met Suzuki.”We vinden dat dit gewoon is in een sportieve omgeving.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen