Yamaha Niken 2018 eerste details

Door Sharon in Nieuws, woensdag 25 Okt 2017 14:10
Een driewieler gebaseerd op een Yamaha MT-09?! Yamaha Niken 2018 v3

Drie jaar geleden maakte Yamaha een concept-driewieler met de naam MWT-09. Vanochtend vroeg heeft Yamaha op de Tokyo Motorshow meer informatie vrijgegeven over de ‘Niken’, het nieuwe 2018-model wat erg op het MWT-09 concept lijkt. Er is niet veel onthuld, maar dit is bijna zeker een productiemodel van het MWT-09.  

De Niken is een Leaning Multi-Wheeler (LMW) met een grote cilinderinhoud, aangedreven door een vloeistofgekoelde ‘crossplane’ driecilindermotor. Dat betekent dat het driecilinderblok in kwestie de 847cc is van de MT-09. De close-up shot van een motordeksel is een giveaway, met de cijfers 'CP3', de naam die wordt gegeven aan de MT-09-krachtbron.

Yamaha geeft nog meer informatie vrij, want het chassis schijnt zo ontworpen te zijn dat het alle mechanismen voor de voorwielophanging ten volle benut. Hierbij worden de twee 15-inch voorwielen gekoppeld aan dual-tube upside-down voorvorken om zo het sportieve vermogen van de machine te onderstrepen en tegelijk een ‘hoogwaardige’ uitstraling te creëren.

Enkele specificaties:

• Lengte x breedte x hoogte = 2.150 mm x 885 mm x 1.250 mm
• Motortype = vloeistofgekoeld, 4-takt, DOHC, 4 kleppen
• Cilinderontwerp= driecilinder
• Brandstoftoevoer = brandstofinjectie

Meer informatie over de NIKEN zal tijdens de EICMA op maandag 6 november om 21:00 uur (CET) worden bekend gemaakt. Wil je deze perspresentatie live zien? Kijk dan op www.facebook.com/YamahaMotorEu. Ondertussen kun je het filmpje en de foto’s van de NIKEN hieronder bekijken. 

Foto's en video: Yamaha

 

Gerelateerde artikelen