vrijdag 19 april 2024

Willemsen: ‘Nog één keer knallen!’

‘Nog één titel, dan stop ik’, zo vertelde Daniël Willemsen ons eind vorig jaar. Duidelijk dus, dat het eind van de carriére van de tigvoudig wereldkampioen motorcross in zicht is. Gisteravond verstuurde Willemsen een persbericht dat zijn seizoen is afgelopen vanwege een afgescheurde kruisband in zijn linkerknie, opgelopen tijdens de GP van Estland. Naast de afgescheurde kruisband is ook de meniscus beschadigd. Slecht nieuws dus, en een operatie is aanstaande. 

Over een volgend seizoen en dat ene nog te behalen wereldkampioenschap werd in het persbericht met geen woord gerept. Tijd dus voor een belletje:

Daniël, hoe ziet je toekomst er nu uit?
Het is duidelijk dat ik nog één keer moet herstellen. Ik word 10 september al geopereerd. Dat wilde ik zo vroeg mogelijk zodat ik gauw kan beginnen met het herstel, en me kan voorbereiden op het volgende seizoen. Het is nu m’n streven om nog één keer fit te worden en daarom kan de herstelprocedure niet vroeg genoeg beginnen. Natuurlijk is een en ander afhankelijk van onder andere het herstelproces, maar ik wil nog één keer knallen!

Op dat antwoord hoopten we. En wie zit er volgend jaar in je bak?
Ik heb geen enkele reden om van bakkenist te wisselen. Robbie Bax doet het echt hartstikke goed en de tegenslagen die we dit seizoen hebben gehad zijn zeker niet aan hem te wijten. Het zit ‘m in mijn blessureleed en andere pech die we hebben gehad.

Kortom: Willemsen is nog net zo gretig zoals we ‘m al jaren kennen en weet voorlopig nog niet van ophouden. En die allerlaatste wereldtitel? Die gaat er vast komen…

Foto: archiefbeeld Dakar

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen