vrijdag 29 maart 2024

Wijziging startopstelling WSBK

De startopstelling voor de races in het WK Superbike gaat veranderen. Tot nu toe was het de Superpole die de startgrid voor beide races bepaalde. Komend seizoen niet meer. Voor opstelling van de eerste race wordt de uitslag van de Superpole nog gebruikt, daarna is de race-uitslag leidend. En daar is een behoorlijk opvallende constructie voor gekozen.

De top drie van de eerste race stellen zich in de tweede race op de derde rij op. Daarbij wordt de volgorde omgekeerd. De winnaar start dus vanaf de negende plek, de derde man vanaf de zevende. Wie als vierde, vijfde en zesde finishte mag vanaf de eerste rij starten. De zevende, achtste en negende starten vanaf de tweede rij. Hiermee wordt een soort correctie toegepast waardoor de snelle en minder snelle coureurs door elkaar worden gemixt. Daarnaast mag de baan niet meer worden verkend door scooters. Lopend of met de fiets mag wel.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen