donderdag 18 april 2024

Wereldrecordpoging elektrische voertuigen

Beeld: Energica

Minimaal 600 elektrische voertuigen in een stoet. Dat is waar de organisatie van de E-Parade op mikt. De recordpoging voor het grootste aantal volledig elektrische voertuigen in één stoet, zal aanstaande zondag plaatsvinden. Om de recordpoging te laten slagen, wordt de A270 tussen Helmond en Eindhoven afgezet zodat er in ieder geval ruimte genoeg is. Dat moet ook wel, want het vergt flink wat meters asfalt om de stoet op kwijt kunnen. Het bestaande record staat op 577 voertuigen en werd twee jaar geleden in Berlijn gezet. 

Wat je kan verwachten? Enkel voertuigen die voor de volle 100% worden aangedreven met elektriciteit. Hybride-voertuigen zijn uitgesloten van deelname. Ben je in het bezit van een elektrische auto, motor, scooter, bus of zelfs Segway zorg dan dat hij zondagochtend voor 11 uur met volle accu’s klaarstaat op de Automotive Campus in Helmond. Aanmelden is verplicht maar kost slechts een tientje, ongeacht het aantal in – of opzittenden van het voertuig. Voor dat geld krijg je dan weer een lunch terug. Meer informatie lees je natuurlijk ook op de website.

Onze eigen Nick zal namens de redactie ook meedoen aan de recordpoging op een Energica. Komt dat dus zien!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen