zaterdag 20 april 2024

Weer hoop voor motorcrossbaan Den Helder

“We hebben weer wat hoop gekregen”, aldus Gert Meereboer van de Noordhollandse Motorsport Federatie. Tijdens de oudjaarscross in Den Helder gaven vele politieke kopstukken gehoor aan de uitnodiging van de crossers om met eigen ogen te zien hoe het er aan toe gaat bij zo'n cross. Zo konden de politici onder meer zien hoe de organisatie gedurende de wedstrijden het geluid beteugelt. Tijdens de cross worden decibels gemeten en getoetst aan de extra strenge eisen die de clubs zichzelf opleggen. De enkele overtreder die de 94-decibelgrens doorbrak werd naar huis gestuurd.

Behalve gedeputeerde Tjeerd Talsma waren er raadsleden van alle grote partijen in de Helderse raad, die ter plekke met elkaar om tafel gingen om de voor de crossers netelige kwestie door te spreken. Het contract van de (tijdelijke) Helderse motorcrossbaan loopt namelijk op 1 januari af. De provincie heeft een voorstel gedaan aan de gemeente om een permanente baan aan te leggen ten zuiden van bedrijventerrein Kooypunt, maar dat is afgewezen door wethouder Pia Bruin. Individuele crossers dreigen daardoor met wildcross om alsnog de permanente crossplek te krijgen waar zij al decennia voor strijden.

Lees verder op noordhollandsdagblad.nl

Foto: KTM

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen