donderdag 28 maart 2024

Weer code oranje voor kustgebieden

Het KNMI waarschuwt voor extreem weer in de kustprovincies. Voor Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland en Groningen geldt code oranje. In de rest van Nederland geldt code geel. Het KNMI voorspelt zeer zware windstoten, aan zee tot 120 kilometer per uur. Een buienlijn trekt van noord naar zuid over het land, aldus de weerdienst.

Daarbij zijn in de kustprovincies windstoten mogelijk van 90 tot 110 kilometer per uur. Ook verder landinwaarts kunnen windstoten de 100 kilometer per uur halen. Ook valt er in korte tijd veel regen en daar kan het verkeer last van hebben.

De ANWB en Rijkswaterstaat raden automobilisten aan de komende uren op de weg rekening te houden met de harde wind. Ook motorrijders moeten vanzelfsprekend extra attent zijn. Vooral in de kustprovincies kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen