donderdag 28 maart 2024

Voorbeschouwing dames GP Valkenswaard

De vooruitzichten op Nederlands succes bij de dames zijn nog nooit zo goed geweest als dit jaar. De belangrijkste Nederlandse troef is Britt van der Wekken. De 21-jarige rijdster uit Oosterhout eindigde afgelopen jaar op de fraaie derde plaats in het WK-eindklassement. De belangrijkste kanshebber op de zege is de Italiaanse Chiara Fontanesi. Zij won afgelopen jaar beide manches op het Eurocircuit. Die goede prestaties zette ze bij latere wedstrijden verder en dat resulteerde in haar eerste wereldtitel. Ze komt echter niet uit met startnummer 1, maar rijdt met nummer 8. Ook de nummer twee van afgelopen jaar, de Ierse Natalie Kane, staat nu opnieuw op de deelnemerslijst.

Naast Britt van der Wekken eindigden afgelopen jaar nog twee Nederlandse rijdsters bij de beste tien. Dat waren Marianne Veenstra (zevende) en Nina Klink (tiende). Zij komen ook nu aan de start. Daarnaast zijn er nog meer Nederlandse deelneemsters: Mariëlle de Mol, Britt van der Werff, Nancy van der Ven, Liliane Muilwijk, Mandy Koning, Demi Goezinnen, Stephanie Stoutjesdijk en Kimberley Braam.

De dames trainen op zondag 31 maart. Ze rijden hun kwalificatie race om 15.30 uur. Aan het eind van de zondag – om 18.50 uur – start de eerste manche van de dames. Ze openen op maandag 1 april het wedstrijdprogramma om 10.10 uur met hun tweede manche.

Foto: Britt van der Wekken

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen