Viñales blijft nog even

Door Nick in Sport, woensdag 24 Jan 2018 15:01
Eerste coureur die bijtekent komt uit Spanje. Vinales Portret

Tijdens de perspresentatie van het Yamaha MotoGP-fabrieksteam heeft Maverick Viñales bekend mogen maken zich tot zeker 2020 deel van het Movistar Yamaha-team te mogen noemen. Hij is de eerste van velen wiens contract na dit seizoen afliep.

Klaarblijkelijk is men bij Yamaha gecharmeerd van de Spanjaard, aangezien hij na zijn eerste seizoen bij het team gelijk bij mag tekenen, terwijl zijn huidig contract ook nog dit jaar zou omvatten. Daar komen nu dus nog twee seizoenen bij Yamaha bij.

Opvallend, zeker aangezien Viñales na een vliegende start terugviel in wisselvalligheid later in het seizoen. Verwoede pogingen de 2017 Yamaha goed te krijgen boden bij tijd en wijlen soelaas, waar met name de race op het circuit van Barcelona opviel, waar hij een race reed om te vergeten. Daags erna, tijdens een test op datzelfde circuit, zat hij er weer prima bij. Zelf snapte hij hier ook niets van; plots was het goede gevoel er weer helemaal.

Meer schapen over de dam?
Viñales stond op de rol om als één van velen de mallemolen van het 'Silly Season' in te duiken, waarbij - net als eind 2016 - de contracten van nagenoeg alle grote jongens gelijktijdig aflopen. Rossi, Lorenzo, Márquez, Pedrosa, Dovizioso en dus ook deze Maverick konden wel eens aan een dramatische stoelendans beginnen.

In plaats daarvan heeft Viñales nu rust, zelfs al aanvang voor het seizoen. Het zal hem waarschijnlijk wel wat extra focus opleveren, terwijl zijn concurrentie driftig op zoek moet naar een andere baan, dan wel zwaar aan de onderhandeling kan.

Nu enkel de nog grotere vraag; nu Maverick Viñales vastgelegd is voor de aankomende drie seizoen, wanneer horen wat zijn teamgenoot Valentino Rossi gaat doen?

Foto: 2snap

Tags:

Gerelateerde artikelen