vrijdag 29 maart 2024

‘Vier zwarte zaterdagen in plaats van één’

In de vakantieperiode is er niet één, maar zijn er vier zwarte zaterdagen. Nagenoeg op iedere zaterdag van eind juli tot eind augustus moeten vakantiegangers rekening houden met zware files.

Dit blijkt althans uit gegevens van navigatiebedrijf TomTom. Uit de statistieken van 2010, die gebaseerd zijn op de positiepaling van verkeersdeelnemers met een TomTom, is op te maken dat de vier langste files op de zaterdagen in de zomer nauwelijks in lengte van elkaar verschillen.

De zwarte zaterdag is een term om de verkeersdrukte in Europa aan te duiden als gevolg van de massale vakantie-uittocht. Deze valt normaal gesproken in het laatste weekend van juli of het eerste weekend van augustus.

TomTom zegt nu dat er dus vier zaterdagen zijn waarbij rekening gehouden moet worden met extreem lange files.

Afbeelding: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen