Video: H2R verslaat straaljager

Door Tom in Films, vrijdag 21 Sep 2018 00:09
Het vliegveld van Istanbul is blijkbaar groot genoeg om doordeweeks een dragrace op te organiseren. Sofuoglu kawasaki h2r dragrace

Het Luchtvaart en Technologiefestival is gaande in Istanbul en om dat wat meer aandacht te geven werd er gisteren een bijzondere dragrace georganiseerd op het vliegveld van de stad. Aan de start verschijnen niet de minste kandidaten. Onder meer een Tesla Model S P100DL, Lotus Evora GT430, Aston Martin Vantage, Red Bull F1-auto met aan het stuur Jake Dennis en een Kawasaki H2R met daarop Kenan Sofuoğlu. 

Straalkracht
Maar naast de rappe bolides en 1000cc Kawa met supercharger verschijnen er ook een privé vliegtuig en F-16 straaljager aan de startlijn. Als het startschot wordt gegeven is de Kawasaki gek genoeg niet als eerste van zijn plaats. Dat is de RedBull F1-auto. De Tesla, Kawa en F-16 gaan de eerste paar meters vrijwel gelijk op waarna de straaljager al snel terugvalt en de Kawasaki iets wegtrekt van de Tesla. Zowel de Tesla als de Kawa passeren de F1 waarna de Tesla ineens in lijkt te kakken en de F1 er weer voorbij gaat. Maar naar mate de finishlijn dichterbij komt en de andere voertuigen eindelijk op snelheid komen, wordt het toch nog redelijk spannend. Ex-coureur in het WSS Sofuoğlu weet de meet als eerste te halen, 0.04 seconde voor de RedBull F1-auto die als tweede finisht en ook voor de F-16 die als derde finisht. Zo'n overwinning moet erg mooi staan op je cv!

 

Motorbase

2017 - Kawasaki H2R
Kawasaki Ninja H2R
Cilinderinhoud 998 cc
Vermogen 310 pk
bouwjaar 2017
Tags:

Gerelateerde artikelen