vrijdag 29 maart 2024

Verhoeven slaat terug

Frans Verhoeven heeft dinsdag van zich doen spreken in Le Dakar. De Nederlandse motorrijder eindigde in de derde etappe, van San Rafael naar San Juan in Argentinië, als tweede.  Hij moest alleen de Fransman Cyril Després voor zich dulden. Verhoeven begon getergd aan de special over 270 kilometer. De Brabander had maandag in de tweede etappe veel tijd verloren doordat zijn monteur onderdelen van zijn Sherco niet goed aan aangedraaid. ‘Een prutser’ was het, zei Verhoeven, die dinsdag zijn boosheid omzette in snelheid. ”Ik wilde aanvallen, maar niet over de limiet. Ik heb zo strak mogelijk gereden. Overal de binnenkantjes van de bochten, scherp insturen”, vertelde Verhoeven aan de finish.

Drievoudig Dakarwinnaar Després nam door zijn etappewinst de leiding in het algemeen klassement over van titelverdediger Marc Coma. De Spanjaard kwam als zevende binnen op ruim dertien minuten. Hij verloor veel tijd door de verkeerde route te nemen. In de algemene stand heeft Coma dik tien minuten achterstand op Després. Henk Knuiman heeft tijdens de derde etappe van de Dakar Rally voorzichtig aan gedaan in verband met de grote wond die hij net onder zijn elleboog heeft. Maar 24e is dan nog absoluut niet slecht. Hans-Jos Liefhebber (42e) en Daniel Willemsen (54) ontliepen elkaar wederom amper.

Foto: Frans Verhoeven

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen